logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

31 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg.


Warmtepomp grond/water c.v.

Warmtepomp met grondcaptatienet
warmtepomp grond water 1warmtepomp grond water 2
Met een geothermische warmtepomp wordt gratis warmte uit onze aardbodem gehaald. Dit kan via een horizontale grondwarmtewisselaar die ongeveer een meter in uw tuin onder grond wordt ingegraven of via een verticale grondwarmtewisselaar waarbij in één of meerdere boorgaten aardsondes in kunststof worden aangebracht. Bij zowel de horizontale als verticale grondwarmtewisselaar wordt een mengeling van water met glycol (antivries) als warmte dragend medium gebruikt.

  1. Het glycolwater wordt door een circulatiepomp rondgestuurd in het de horizontale – of verticale grondwarmtewisselaar. Door het temperatuurverschil tussen de bodem en het glycolwater ontstaat een overdracht van energie in de vorm van warmte van de ondergrond naar het glycol.
  2. In de verdamper (platenwarmtewisselaar 1) wordt de uit de grond onttrokken energie afgegeven aan het koelmiddel die door het koelzijdig gedeelte van de verdamper stroomt. Hierdoor warmt het vloeibare koelmiddel op en begint het te verdampen.
  3. Het verdampte koelmiddel wordt nu aangezogen door de compressor (= het kloppend hart van de installatie) die druk en daarmee gepaard ook de temperatuur van het koelmiddel nog meer gaat verhogen.
  4. Nu wordt het koelmiddel onder hoge druk en hoge temperatuur verpompt naar de condensor (platenwarmtewisselaar 2). Daarbij wordt de geproduceerde warmte doorgeven aan het water die later door het afgiftesysteem zal stromen.
  5. Het warme water wordt via het afgiftesysteem (vloerverwarming, ventiloconvectoren,…) verdeeld om zo de volledige woning te verwarmen.
  6. Tot slot gaat het gecondenseerde (afgekoelde) koelmiddel naar het expansieventiel, die de druk en temperatuur opnieuw doet zakken. Op die manier wordt het koelmiddel weer vloeibaar en is het in staat op opnieuw via de verdamper (platenwarmtewisselaar 1) het door de glycol opgenomen warmte te absorberen en een nieuwe cyclus te beginnen.

 

WAAROM GEOTHERMISCHE WARMTEPOMP?

Vaste COP: zowel zomer als winter COP = 5

Een warmtepomp biedt tal van voordelen en is uitermate geschikte voor nieuwbouw en verbouwing waarbij zeer grondig kan geïsoleerd worden. Met een warmtepomp werken is milieuvriendelijk gezien de geringe CO2 uitstoot, het verbruik ligt zeer laag t.o.v. klassieke systemen waardoor je stookkosten heel wat lager komen te liggen (40%). Verwarmen met een warmtepomp wordt steeds gekoppeld aan vloerverwarming of lage-temperatuur chauffages, dit verhoogt het comfortgevoel in de winter door een zeer gelijkmatige warmteverdeling, in de zomer kan er eventueel passief of actief worden gekoeld.
Vandaag voor een warmtepomp kiezen is kiezen voor een toekomstgericht en betrouwbaar verwarmingssysteem die haar energie uit een onuitputtelijk bron haalt. Naast diverse steunmaatregelen van de overheid kunt U ook rekenen op premies van uw netbeheerder. Bovendien hoeft U geen schoorsteen te voorzien en moet U geen gas in de woning binnen te laten komen. Dit betekent niet enkel een behoorlijke besparing maar het betekent dat U ook onafhankelijk bent en uw woning volledig kan worden verwarmd met een warmtepomp.

warmtepomp grond water 3

http://www.enrgy.be/uploads/document/product7/Installatie%20Manual%20NL.pdf

http://www.ecoforest.es/

warmtepomp grond water 4warmtepomp grond water 5

warmtepomp grond water 6


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2017 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 20/10/2017

Terug naar hoofdpagina